VAN DER GIJP TREKT LACHEND EEN PIJNLIJKE CONCLUSIE: ‘KUTTRAINER’

René van der Gijp en Valentijn Driessen zijn niet te spreken over de kwaliteiten van de coach van het Nederlands vrouwenelftal. Andries Jonker heeft tot dusver nog te weinig gepresteerd, vertellen de heren bij Vandaag Inside.

Jonker is sinds augustus 2022 bondscoach bij de Oranje Leeuwinnen. Tot nog toe zijn de resultaten met dat elftal ondermaats, vindt Driessen. “De man heeft zich niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen, vloog in de kwartfinales van het WK eruit, de doorstroming loopt helemaal niet…”

Van der Gijp weet het betoog van Driessen ook in één woord samen te vatten. “Kuttrainer.” Daar sluit de journalist van de Telegraaf zich bij aan. “Eigenlijk wel, ja.” Ook Johan Derksen doet vervolgens een duit in het zakje. “Ik heb die man eigenlijk nooit serieus genomen, met zijn ‘bla bla-verhalen’.

Jonker is sinds 1987 actief als trainer en werkte in het verleden als assistent bij clubs als FC Barcelona, Bayern München en VfL Wolfsburg. In Nederland trainde hij onder andere Willem II en Telstar. Kortstondig stond hij als hoofdtrainer aan het roer bij Wolfsburg, na een dik half jaar werd Jonker ontslagen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ruud Gullit: 'Het gerucht in Amsterdam gaat dat hij de nieuwe trainer wordt, ik denk dat ook!'

Ruud Gullit denkt te weten wie de nieuwe trainer van Ajax wordt. Youri Mulder is het eens met zijn tafelgenoot bij Rondo.

2024-03-28T11:01:03Z dg43tfdfdgfd